Miért?

Visszatér a Térzene Program!

A klasszikus zene jótékony hatásait kutatások sora igazolja, ennek ellenére csak egy szűk réteghez jut el a hangversenytermekben felcsendülő zene varázsa. Ezen szeretne változtatni az EMMI kultúráért felelős államtitkársága egy új, komolyzenei program létrehozásával, mely Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár kezdeményezésére 2019. október 1-jén, a Zene Világnapján indult el.

2021 júliusától a városok, községek nyitott és zárt tereit élő ingyenes klasszikus zenével rendszeresen megtöltse, amely olykor nem várt élményhez juttatja az arra sétálókat.

Fontos, hogy minél több érdeklődőt lehessen bevonni a klasszikus zenei kultúra vérkeringésébe aktív muzsikusként és zeneszerető közönségként egyaránt.


Töltse le Térzene applikációt és értesüljön a programokról országszerte!

IOs applikáció letöltés

 

 

 

Kiírásra került a 2021/2022 évi Térzene Program, így ismét alkalom nyílik előadó-művészeti szervezetek számára pályázatok benyújtására.

A támogatási kérelmet benyújtók vállalják, hogy 30 alkalommal biztosítják a Tér-Zene programot a településeken. A program megvalósításába be kell vonni a Filharmónia Magyarország Koncert és Fesztiválszervező Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaságot, mint szakmai partnert. A nyertes önkormányzatoknak adatközlési kötelezettsége van a Filharmónia Magyarország Koncert és Fesztiválszervező Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság felé annak érdekében, hogy a Tér-Zene programok bekerüljenek egy országos, mindenki számára elérhető online adatbázisba.

A teljes kiírás itt érhető el!