Miért?

Visszatér a komolyzene a közterekre: folytatódik a Térzene Program

A klasszikus zene jótékony hatásait kutatások sora igazolja, ennek ellenére csak egy szűk réteghez jut el a hangversenytermekben felcsendülő zene varázsa. Ezen szeretne változtatni az EMMI kultúráért felelős államtitkársága egy új, komolyzenei program létrehozásával, mely Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár kezdeményezésére 2019. október 1-jén, a Zene Világnapján indult el, 2020. tavaszán pedig a jó idő beköszöntével kiteljesedik. Márciustól újra várja a zeneszerető közönséget a program.
A Térzene Program 2020-ban Mezőkovácsházán indul útjára  és innetől kezdve számos településen szólal fel majd a köztéri zene.

A Térzene Program célja, hogy az 5000 fő feletti települések közül minél több helyszínen felcsendüljön a klasszikus zene. A minisztérium a társadalom szélesebb rétegei számára szeretné népszerűsíteni a komolyzenét, így a parkokban, zenepavilonokban, köztereken a klasszikusok közösségi élménnyé válhatnak.

Fontos, hogy minél több érdeklődőt lehessen bevonni a klasszikus zenei kultúra vérkeringésébe aktív muzsikusként és zeneszerető közönségként egyaránt.

Töltse le Térzene applikációt és értesüljön a programokról országszerte!

IOs applikáció letöltés

 

 

 

Kiírásra került a 2021/2022 évi Térzene Program, így ismét alkalom nyílik előadó-művészeti szervezetek számára pályázatok benyújtására.

A támogatási kérelmet benyújtók vállalják, hogy 30 alkalommal biztosítják a Tér-Zene programot a településeken. A program megvalósításába be kell vonni a Filharmónia Magyarország Koncert és Fesztiválszervező Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaságot, mint szakmai partnert. A nyertes önkormányzatoknak adatközlési kötelezettsége van a Filharmónia Magyarország Koncert és Fesztiválszervező Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság felé annak érdekében, hogy a Tér-Zene programok bekerüljenek egy országos, mindenki számára elérhető online adatbázisba.

A teljes kiírás itt érhető el!